Често задавани въпроси

1. Каква е историята на парфюмът?

Още древните египтяни започнали да използват парфюми – около 1500 години преди нашата ера. Първата парфюмерийна фабрика е основана във Флоренция. В наши дни  гр.Грас (Франция) се слави като град на парфюмите. В този център за производство на суровините функционират над тридесет предприятия и лаборатории.

2. От какво се състои парфюмът?

Основната съставка е Парфюмната есенция. За своите творения парфюмерите използват разнообразни суровини от всички краища на света, но заради променливите реколти, тежкия физически труд и най–вече за да избегнат  алергичните реакции, започват да следват формулите на природата и чрез тях да създават изкуствени аромати, като се осъвършенстват и добавят нови аромати  несъществуващи в природата.

След като е създадена Парфюмната композиция тя се разрежда със спирт и вода до различни продукти:

 • Екстрактът съдържа от 20% до 40% есенция
 • Парфюмът има концентрация от 15% до 30%
 • Парфюмната вода от 10% до 15%
 • Тоалетната вода от 5% до 10 %
 • Одеколонът от 3% до 5%

Колкото по-високо е съдържанието на концентрат, толкова по-траен е аромата, съответно и цената му е по-висока.

3. Защо продуктът мирише на спирт, а тестера не?

Тестерите винаги имат по-хубав аромат, защото вече са отворени в магазина, алкохолът се е изпарил, давайки възможност на парфюмът да се разкрие, ето защо препоръчваме да изчакате 30-40 секунди след като сте напръскали, за да усетите реалния аромат на парфюма.

4. Къде да поставя парфюмът?

Препоръчваме прилагането на парфюма в зоната зад ушите или от вътрешната страна на китките. Това са зони с по-ясно изразена пулсация, където кожата е по-топла и позволява на парфюмът да се разкрива по-добре.

5. Защо един и същ парфюм мирише различно върху хората?

Добрият аромат е изключително зависим от този, който го носи. Един и същи парфюм може да променя аромата си според спецификата на кожата на притежателя си.

6. Защо Parfen?

 • Нашите материали и суровини се внасят изцяло от Швейцария и Грас (Франция) - световната столица на парфюмерията. В България се осъществява единствено смесването им до съответния продукт и опаковането им.
 • Нашите парфюми отговарят на всички европейски норми и изисквания и разполагат с необходимата документация.
 • Нашите серии предлагат продукти с най-високата концентрация над 18% или Парфюм.
 • Нашата политика е да доставяме най-доброто качество на най-достъпни цени.
 • Нашите серии са внимателно селектирани, за да предлагат разнообразие според сезона и желанията на всички, които обичат парфюмите.
 • Непрекъснато обновяваме и разширяваме предлаганите от нас аромати.
 • Разнообразни промоции.
 • Ние сме 100% против тестването върху животни. Никои от суровините и материалите вложени във нашите продукти не са били тествани върху животни.

7. Как да разбера дали поръчката ми е потвърдена?

След като поръчате вашите тестери, автоматично получавате съобщение на e-mail, с който сте се региетрирали, че поръчката е приета за обработка. Потвърждението се осъществава едистевно чрез обаждане от наш служител на посочения от вас телефон с цел избягване на злоупотреби. След това поръчните тестери се подготвят за изпращане.

8. Как да разбера дали поръчката ми е изпратена?

След като наш служител се е свързал с Вас по телефон и е потвърдил поръчката, Вие получавате автоматично генрирано съобщение с номера на товарителницата, телефон и линк към сайта на куриерската фирма, която доставя безплатните тестери.

14. Поръчката ми е върната, мога ли да поръчам пак?

Съветваме потребителите, да въвеждат коректно и пълно адресите си. Parfen.bg не носи отговорност за върнати поръчки. Възникнали въпроси, можете да отправяте към фирмата доставчик, посредством номера на товарителницата, който Parfen.bg любезно Ви предоставя.