За нас


Идеята за ПАРФЕН възниква през далечната 1990 година в семейството на младия предприемач Петер Фредрих Вензел от китния немски град Саарлуис. Повлиян от типичния за истинска французойка, нестихващ интерес на жена му към скъпите парфюми, той решава да намери начин да зарадва жена си Никол. Така възниква концепцията за компания съчетаваща немската прецизност и френската изтънченост и традиции в парфюмерията. Единствената цел на ПАРФЕН е да достави достъпно качество с гарантиран произход.


Компанията предлага парфюми вдъхновени от световно известните имена. В основата на селекцията на ароматите и тяхната разработка стоят световните модни тенденции. Парфюмът представлява спиртен разтвор на композиция от миризми, смес от натурални и синтетични субстанции. Според концентрацията на етеричните масла се делят на различни групи. С увеличаване на концентрацията на парфюмната композиция се повишават трайността и цената на продукта. Мит е схващането, че при дизайнерските парфюми от селективен клас се влагат само натурални масла. Около 80% от световните парфюми са създадени на базата на химични съединения. Казано по друг начин, есенциите на ПАРФЕН съдържат сходни съотношения, между натурални и изкуствени масла, с тези от селективния клас.


Нашите продукти са разработени по индивидуален проект във водещи европейски лаборатории. Всеки парфюм е опакован в кристален флакон от 75 мл. и 100 мл. Концентрацията при дамските е 22% (parfum) и 18% (eau de parfum) при мъжките. Ароматите отговарят на всички европийски изисквания и норми и притежават необходимата документация и сертификати за безопасност. Нотифицирани са в базата в Брюксел спрямо изискванията на наредба номер 36 от 2005г.


От 2013г. ПАРФЕН успешно оперира на българския пазар. Ексклузивни права над марката притежава Георги Калоянчев-внук на легендарния български актьор Георги Калоянчев, забавлявал поколения българи. Всички суровини и материали за нашите парфюми се доставят от Швейцария и Франция. За опаковането и смесването до определен продукт, ПАРФЕН се е доверява на водеща Българска компания с традиции в парфюмерията от 1994г. ПАРФЕН са  авторски парфюми с примамливо съотношение между дизайн, качество и цена. Нашият екип от млади специалисти се е постарал да подготви цветна палитра за всеки повод, по сезони и подходящи за различните зодии.

Парфюмът е обещание във флакон.
НИЕ ПРЕДЛАГАМЕ